van eekert

Contact
0497-644041
info@vaneekertafbouw.nl

VAN EEKERT bv.Bouwmaterialen en sierbestrating

Bestrating Beton

image

Projectbestrating is bestrating die voor zwaarder te belasten oppervlakten wordt gebruikt, bijvoorbeeld parkeerplaatsen, wegen, maar ook bij de particulier die een oprit zwaar belast met een SUV of vrachtwagen. Projectbestrating is in meerderen diktes, kleuren en vormen te verkrijgen alsmede in machinaal te verwerken pakketten.

Onze projectbestrating wordt onder KOMO keur geproduceerd. Om te zorgen dat een bestrating niet kan verschuiven wordt deze 'opgesloten'. Hiervoor gebruikt u meestal opsluitbanden. Deze betonnen banden zijn er in diverse afmetingen en kleuren. Voor een terrasopsluiting volstaat meestal al een opsluitband van 5x15x100 cm, terwijl u voor zwaarder te belasten oppervlakten, zoals een oprit, beter een zwaardere opsluitband kunt gebruiken. Onze muurelementen kunt u op een goed verstevigde ondergrond stapelen tot een hoogte van circa 50 cm. Als u hoger wilt stapelen, zijn bouwkundige voorzieningen noodzakelijk. Voor extra stevigheid raden we aan om de muurelementen onderling te verlijmen met steenlijm of kit. Gekloofde stapelblokken, palissaden en traptreden zijn uitermate geschikt om hoogteverschillen in uw tuin op te vangen. Door het kloven van betonblokken ontstaat een ruw oppervlak, dit geeft het geheel een natuurlijke uitstraling.

 

Bestrating Natuursteen

image

Met hun specifieke vorm en kleur geven sierkeien een geheel eigen karakter aan de omgeving. Elke kei is uniek, waardoor elke tuin weer anders wordt. Het enorme assortiment van REDSUN bevat sierkeien in alle vormen, maten en kleuren, waaronder ook grote zwerfkeien. Decoratieve sierkeien zijn uitstekend geschikt om een muur mee te bouwen. Dit kan op verschillende manieren. Opgestapeld tussen gaas, verbonden door speciale natuursteen mortel of op authentieke wijze zoals dat in de oudheid al gebeurde. Dan wordt de muur 'droog' gebouwd, zonder voegmortel of cement te gebruiken. De stenen worden stevig op elkaar geplaatst, waarna de voegen opgevuld worden met kleinere stenen of aarde (als er planten moeten groeien). Je krijgt kleur en afwisseling in de tuin door grind en split te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een decoratief looppad. Gebruik van anti-worteldoek als ondergrond is dan wel aan te raden om het pad nog onderhoudsvriendelijker te maken. Natuursteen bestrating werd al bij de eerste Romeinse wegen toegepast vanwege de duurzaamheid en functionaliteit. Tegenwoordig worden natuursteen kinderkoppen en terrastegels, maar ook gebakken bestrating, voornamelijk gewaardeerd en toegepast vanwege hun decoratieve eigenschappen.

 

Bestrating Keramisch

image

■ Vorstbestendig
■ Duurzaam en gemakkelijk te reinigen
■ Kleurvast
■ Krasbestendig
■ Minder gevoelig voor aanslag van mos, alg en zout etc.
■ Hoge buigsterkte
■ Lage wateropname (< 0,1 %)
■ Antislipwaarde R9 – R12
■ Met een dikte van slechts 20 mm en een gewicht van ongeveer 47 kg/m2 , zijn de platen uitstekend geschikt voor de inrichting of renovatie van dak- terrassen en balkons

 

Bestrating Gebakken

image

Gebakken Bestrating Met gebakken bestrating creeert u een fraaie en prettige leefomgeving met natuurlijke materialen. Kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten voor elk type tuin. Gebakken bestrating is een kleurechte basis voor uw oprit, tuin of terras en gaat generaties lang mee. Tijdloos, onderhoudsvrij en nagenoeg onverwoestbaar! Blijvend mooi! De levensduur van gebakken straatstenen is lang, goed voor generaties. Straatbakstenen zijn zeer geschikt voor hergebruik en behouden een hoge restwaarde. De bakstenen worden zelfs mooier naarmate ze langer liggen. Ze zijn te gebruiken voor allerlei soorten toepassingen en ideaal te combineren met andere materialen, zoals natuursteen en keramiek. Straatbakstenen zijn kleurvast, slijtvast en bestand tegen verwering. Daardoor zijn ze blijvend mooi. Een slimme keuze voor de lange termijn.